Verschillende btw-tarieven

In Nederland zijn er verschillende btw-tarieven voor verschillende soorten diensten en producten. Zo is het btw-tarief voor stukadoorswerkzaamheden bij nieuwbouw 21%, terwijl het bij oudbouw 9% is. Dit verschil in btw-tarieven heeft een aantal redenen.

21% btw voor nieuwbouw

Voor nieuwbouw geldt het algemene btw-tarief van 21%. Dit geldt voor alle bouwwerkzaamheden, dus ook voor stukadoorswerkzaamheden. De overheid wil hiermee voorkomen dat er sprake is van oneerlijke concurrentie tussen nieuwbouw en bestaande woningen. Als het btw-tarief voor nieuwbouw ook 9% zou zijn, zouden bestaande woningen minder aantrekkelijk worden voor nieuwe huiseigenaren.

9% btw voor voor woningen ouder dan 2 jaar

Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt een btw-tarief van 9%. Dit geldt voor alle bouwwerkzaamheden, dus ook voor stukadoorswerkzaamheden. De overheid wil hiermee stimuleren dat bestaande woningen worden verbeterd. Door de lagere btw-tarieven zijn deze werkzaamheden voor huiseigenaren goedkoper, waardoor ze eerder geneigd zijn om ze te laten uitvoeren.

Voordelen van het verlaagde btw-tarief

Het verlaagde btw-tarief van 9% heeft een aantal voordelen voor huiseigenaren die stukadoorswerkzaamheden laten uitvoeren aan hun woning. De twee voornaamste voordelen zijn:

  • Lagere kosten: De werkzaamheden zijn 12% goedkoper dan bij een btw-tarief van 21%. Dit kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden. Bij een gemiddelde klus van €10.000 bespaart u €1.200 aan btw.
  • Meer budget voor andere werkzaamheden: Door de lagere kosten hebben huiseigenaren meer budget over voor andere werkzaamheden, zoals het schilderen of behangen van de woning. Het maakt het aantrekkelijker om uw woning te verbouwen of te renoveren.

Een goede keuze voor zowel nieuwbouw als oudbouw

Wij hebben jarenlange ervaring in het stukadoren van zowel nieuwbouw als oudbouw. Wij weten dus precies wat er nodig is om uw woning er weer mooi uit te laten zien. We bieden een breed scala aan stukadoorswerkzaamheden, waaronder:

  • Stucwerk: voor een gladde en strakke afwerking.
  • Latex spuitwerk: voor het creëren van gladde muren en plafonds, indien gewenst op kleur.
  • Spack spuitwerk: voor het creëren van een korrelstructuur op muren en plafonds, indien gewenst op kleur.
  • Schuurwerk: voor een mooi en artistiek effect.
  • Behangklaar maken: voor het strak maken van wanden en plafonds voor het behangen.

Daarnaast verzorgen wij ook andere werkzaamheden die uw bouw of verbouwing wellicht kan gebruiken, zoals het lakken van bijvoorbeeld kozijnen, deuren en trappen. Door stukadoorswerkzaamheden en andere werkzaamheden te combineren, kan het u voordelen opleveren in de planning en kosten.

Als u op zoek bent naar een stukadoorbedrijf voor uw nieuwbouw of oudbouw project, dan is Stukadoorsbedrijf Maas een goede keuze. We bieden een breed scala aan diensten, een hoge kwaliteit en een scherpe prijs.

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Meer over nieuwbouwTerug naar alle berichten
WhatsApp
Voor vragen of andere hulp kun je ons ook altijd even appen.