Het belang van kwalitatief nieuwbouw stucen

Bij het betrekken van een nieuwe woning, of het nu een appartement, huis of villa is, is het creëren van een aangename leefomgeving van groot belang. Het stucen van uw nieuwbouwwoning speelt hierbij een cruciale rol. In dit artikel bespreken we waarom nieuwbouw stucen anders is, waar u op moet letten bij dit proces en waarom Stukadoorsbedrijf Maas de ideale keuze is voor dit specialistische werk.

Waarom is nieuwbouw stucen anders?

Nieuwbouwwoningen hebben een unieke set uitdagingen als het op stucwerk aankomt. Dit komt voornamelijk door de versheid van het bouwmateriaal en de mogelijke aanwezigheid van vocht. Anders dan bij het stucen van bestaande woningen, moet er bij nieuwbouw extra rekening worden gehouden met:

 1. Uitzetten en krimpen
  Vers bouwmateriaal, zoals beton en gipsplaten, kan in de eerste maanden na de bouw nog uitzetten en krimpen. Het stucwerk moet flexibel genoeg zijn om deze bewegingen op te vangen zonder scheuren te vertonen.
 2. Vochtregulatie
  Nieuwbouwmaterialen kunnen vochtig zijn vanwege het bouwproces. Het stucwerk moet de juiste ademende eigenschappen hebben om vocht te reguleren en schimmelvorming te voorkomen.
 3. Strakke ondergrond
  Nieuwbouwmuren zijn niet altijd zo vlak als gewenst. Een grondige voorbereiding, zoals het egaliseren van de oppervlakken, is essentieel om een glad en strak resultaat te bereiken.

Waar moet u op letten bij nieuwbouw stucen?

Bij het stucen van een nieuwbouwwoning zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:

 1. Timing
  Het is raadzaam om te wachten tot het bouwmateriaal voldoende is uitgezet en gekrompen voordat u begint met stucen. Hiermee minimaliseert u het risico op scheurvorming.
 2. Voorstrijk en hechting
  Vanwege de vaak poreuze aard van nieuwbouwmaterialen is een goede voorstrijk belangrijk om een goede hechting van het stucwerk te garanderen.
 3. Keuze van stucmateriaal
  Voor nieuwbouwwoningen is het verstandig om te kiezen voor flexibele en ademende stucmaterialen, die zich kunnen aanpassen aan de bewegingen van het bouwmateriaal en vochtproblemen voorkomen.

Waarom kiezen voor Stukadoorsbedrijf Maas?

Wij zijn de ideale partner voor het stucen van uw nieuwbouwwoning. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Ervaring
  Met jarenlange ervaring in het stucen van nieuwbouwwoningen begrijpen wij de unieke uitdagingen die hierbij komen kijken.
 • Vakkundigheid
  Ons team beschikt over de nodige expertise om hoogwaardig stucwerk af te leveren dat zo goed mogelijk bestand is tegen de bewegingen van vers bouwmateriaal.
 • Aangepaste oplossingen
  Wij bieden op maat gemaakte stucoplossingen die rekening houden met de specifieke behoeften van jouw nieuwbouwwoning.
 • Kwaliteit en duurzaamheid
  Door het gebruik van hoogwaardige, ademende stucmaterialen zorgen wij voor een duurzaam en esthetisch resultaat dat de tand des tijds doorstaat.
 • Burenkorting
  Bij nieuwbouwprojecten komt het vaak voor dat meerdere nieuwe bewoners gelijktijdig hun woning laten bewerken. Bij ons kunt u hierdoor profiteren van waanzinnig hoge burenkortingen tot wel €500,- per woning.
 • Scheurvrij belofte
  Bij ons kunt u kiezen voor onze ‘scheurvrij belofte‘ bij nieuwbouw woningen of bedrijven die geldt voor de eerste 24 maanden.

De perfecte afwerking voor uw nieuwbouwwoning

Het stucen van een nieuwbouwwoning vereist speciale aandacht en expertise vanwege de unieke uitdagingen die vers bouwmateriaal met zich meebrengt. Door te kiezen voor Stukadoorsbedrijf Maas bent u verzekerd van een hoogwaardige afwerking die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bestand is tegen de dynamiek van nieuwbouwmaterialen. Maak van uw nieuwbouwwoning een waar thuis met het professionele stucwerk van Stukadoorsbedrijf Maas.

Meer over nieuwbouwTerug naar alle berichten
WhatsApp
Voor vragen of andere hulp kun je ons ook altijd even appen.