Stucwerk kosten per m²

Als u overweegt om uw wanden of plafonds te laten stucen, wilt u graag weten waar u ongeveer op kunt rekenen. Bij Stukadoorsbedrijf Maas doen we ons best om u hoogwaardige stucwerkdiensten aan te bieden tegen betaalbare prijzen. In dit artikel leggen we uit welke factoren de kosten per vierkante meter beïnvloeden en wat onze tarieven zijn voor verschillende soorten stucwerk.

Waarom variëren de kosten per m²?

De kosten van stucwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de hoeveelheid vierkante meters die u wilt laten stucen. Vaak geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Dit komt doordat er bij grotere opdrachten efficiënter gewerkt kan worden, wat resulteert in lagere kosten voor zowel materiaal als arbeid.

Daarnaast hangt de prijs ook af van het type stucwerk dat u kiest. Bij Stukadoorsbedrijf Maas bieden we diverse soorten stucwerk aan, elk met zijn eigen kenmerken en prijsklasse. Hieronder geven we een overzicht van de meest gekozen diensten die we aanbieden, samen met de bijbehorende prijzen.

Verschillende btw-tarieven voor oud- en nieuwbouw

Het btw-tarief voor stukadoorswerkzaamheden varieert afhankelijk van of het om een oud- of nieuwbouwwoning gaat. Voor nieuwbouw geldt het algemene btw-tarief van 21%, terwijl voor woningen ouder dan 2 jaar het verlaagde tarief van 9% geldt. Deze verschillende tarieven hebben invloed op de totale kosten van het stucwerk.

Onze stucwerkopties en prijzen

Wanden stucen

  • Prijs: vanaf €10 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Spiegel glad stucwerk is een populaire keuze voor wanden. Het resultaat is een strak en glad oppervlak dat snel gereed is en direct klaar om te texen. Deze optie is ideaal voor een moderne en strakke afwerking.

Plafonds stucen

  • Prijs: vanaf €19 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Plafonds vereisen vaak extra aandacht en precisie. Met spiegel glad stucwerk krijgt uw plafond een strakke en egale uitstraling. Ook deze optie is snel gereed en klaar om te texen.

Compleet stucen voor nieuwbouw

  • Prijs: vanaf €16,50 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Speciaal voor nieuwbouwwoningen bieden we een complete stucwerkoplossing aan. Hierbij worden de wanden en plafonds spiegelglad gestuct en vervolgens volledig in een neutrale kleur met latex gespoten. Dit zorgt voor een nette en uniforme afwerking waarna u zelf niets meer hoeft te doen

Compleet Deluxe stucen voor nieuwbouw

  • Prijs: vanaf €17,50 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Voor een persoonlijke touch bieden we ook een deluxe optie aan waarbij het spiegel glad stucwerk volledig in een door u gewenste kleur wordt gespoten. Dit geeft uw nieuwbouwwoning een unieke en stijlvolle uitstraling.

Spackspuiten

  • Prijs: vanaf €8,00 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Spackspuiten is een voordelige en snelle manier om zowel wanden als plafonds te voorzien van een afwerking met een grote of kleine korrel. Deze methode is ideaal voor een decoratieve structuur en wordt vaak gekozen vanwege de kostenefficiëntie en snelheid.

Latex spuiten

  • Prijs: vanaf €7,50 per m² (ex. btw)
  • Kenmerken: Latex spuiten biedt een gladde en egale afwerking voor zowel wanden als plafonds. Deze optie is snel en goedkoop, en ideaal voor een moderne, strakke look in een neutrale kleur.

Onze tarieven variëren afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meters en het type stucwerk dat u kiest. Door grotere oppervlakten te laten stucen, kunt u profiteren van gereduceerde prijzen per m². Voor nieuwbouw kunt u ook nog eens profiteren van onze burenkorting, wat de prijs nog aantrekkelijker maakt.

Bent u geïnteresseerd in onze stucwerkdiensten of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar en zorgen voor een perfect eindresultaat.

Offerte aanvragenTerug naar alle berichten
WhatsApp
Voor vragen of andere hulp kun je ons ook altijd even appen.